ingyen
webstatisztika
Szállítási információk | Eladó Viagra

Szállítási információk

Rendelés, vásárlás tájékoztató.

Vásárlási lehetőségek, átadás-átvétel

Vásárlási lehetőségek, átadás-átvételA rendelését az alábbi módon lehet megfizetni azonkívül átvenni:

előreutalással egy jelzett bankszámlaszámra: így a legalacsonyabb az ára, mert a kézbesítési, csomagolás, és egyéb díjakat cégünk fizeti.

Postai utánvétellel a doboz kézhez vételekor a postá(s)nak kiegyenlíteni az utánvétel díját, az alapján, hogy a szállítótól kapja kézhez a küldeményt, vagy a postán. Az utánvétel díjának megfizetésekor kapja meg az igényelt árut.

előre utalással való vásárlás azonkívül birtokba vétel: az előreutalás abból a nézőpontból lehet megfelelőbb, hogy ilyenkor a postázás díját átvállaljuk, így sokkalta alacsonyabb áron megszerezheti az árucikket. Rögtön azután, hogy beérkezett a pénz kereskedésünkbe, abban az esetben még aznap postázzuk az árucikket, ekképp 2-3 nap leforgása alatt megoldható az egész, valamint alacsonyabb árú is.

előre történő utalásnál kérjük fogalmazzon meg a KAPCSOLAT menüponton át egy üzenetet és mi nyomban megírjuk azokat az adatokat e-mailben Önnek, melyre utalni ajánlott a fizetséget. A csekk közleményéhez adja meg azt a nevet és irányítószámot, mint amit a rendelésben is eljuttatott nekünk, ekképp egyszerűbben be tudjuk azonosítani. Az áru elnevezését kérjük, egyáltalán ne adja meg az utalás közleményében, csak kizárólag a saját nevét valamint az irányítószámát tüntesse fel, amit a rendelés során írt!

Ahogy megérkezett az utalás (ez rendszerint pár óra, illetve 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben értesítenek bennünket, és ezzel még aznap már el is küldjük a terméket ajánlott, utánvétel nélküli levélként, amely 1, vagy maximum 2 nap leforgása alatt garantáltan eljut Önhöz, természetesen tapintatos csomagban.

Postai vagy futárszolgálati utánvétellel bonyolított fizetés valamint átvétel: Az utánvétellel való díjtérítési lehetőség a legközismertebb továbbá leggyakoribb. A postás a megrendelő címére viszi ki a terméket amellett az utánvételi összeg kiegyenlítésekor odaadja azt Önnek. Általánosságban megállapítható, hogy 20 000 Ft alattig egy-két dobozos megrendelés esetében elsőbbségi felárral elküldött csomagok valamennyi kiszállítási, továbbá további díja mindössze 1500 forint. Eme ár felett, továbbá a küldemény súlyának megnövekedése miatt, esetleg 1800-2100-2700 forint is lehet az extra kézbesítési díj. A rendeléskor ezt a szállítási díjat hozzászámítja a rendszerünk az árucikk fogyasztási árán túl, így láthatja Ön is, hogy részletesen mennyi lesz majd a postaköltsége, azaz az áruval együttesen kereken mennyit fizet majd.

A postai utánvétel, illetve postai utánvét kifejezés azt mutatja pontosan, hogy a forgalmazó ráír a küldeményre egy utánvéti árat, amit szeretne, hogy a vásárló az átvétel esetén fizessen. Az utánvételi összeg jelen esetben az áru fogyasztási árából, a postázás díjából, azonkívül a csomagolás árából tevődik össze. Érthető módon ez az utánvételi ár a megrendelt terméket extra költségekkel emeli, melyet a megrendelőnek szükségeltetik lerónia. A postai utánvéttel bonyolított kifizetés esetében a postásnak kell kifizetni a dobozon jelzett utánvéti árat, és ezzel az árut átveheti. Hogyha nem talál senkit a címen, otthagy egy értesítést. A másik variáció a postán maradó utánvételes küldemény, amelynél a postahivatalban marad a csomag, nem kerül kikézbesítésre azonfelül mert Önnek nem kötelező a saját címét megadnia a megrendeléskor, ezért nem fogják értesíteni a postától, hogy küldeménye érkezett, eszerint Önnek kell befáradnia a postahivatalba valamint leróni az utánvétel összegét. A postán maradó küldemény a gyakorlatban azért nem ennyire könnyen kivitelezhető, amennyiben ekképp akarja választani a rendelését, feltétlenül tanulmányozza a következőket, mert feltéve, hogy már sokadik alkalommal rendelt ily módon, akkor is átalakultak a postázás szabályai, amit itt olvashat mélyrehatóan.

Kiszállítás postán maradó küldeményként

Kérem, mindenképpen böngéssze át eme postahivatalban maradó felvilágosító szöveget, mert lehet, hogy Ön már gyakorta is rendelt postán maradó küldeményt és azokkal minden rendben történt, de mostanában sokban megváltoztak a postahivatalban maradó küldemények módjára vonatkozó követelmények!

Ez általánosságban a legbajosabb átvételi út a tények szerint, számos okból is.

A kisposták, illetve a plázákban, illetőleg bevásárló központokban lévő postahivatalok nem foglalkoznak postán maradó küldeményekkel, ezért azt visszaküldik a faladójához. Azt tanácsoljuk, hogy az adott város, illetve település főpostájára címezzék a rendelésüket, hogyha kivitelezhető, és így máris kevesebb probléma lesz az átvételnél. A postakeresűben olyan kisebb posták, illetve plázák- bevásárlóközpontjainak postahivatalai is olvashatóak, ahol nem fogadnak postán maradó küldeményeket, eszerint azt tanácsoljuk ne ezeket, hanem inkább a nagyobb (fő)postahivatalokat jelölje ki!

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a postahivatalban maradó küldemények esetében egyáltalán nem kapnak értesítést a postahivataltól. Nem is tudnák milyen címre küldjék az értesítőt, mert Ön a saját címét nem írta meg a megrendeléskor, hanem csak a posta címét illetve számát, amit a postakeresűben választott. Ezt súlyosbítja még, hogy többször azt válaszolják a postára besétáló egyénnek, hogy nem küldték el, vagy nem találják. Az ilyen esetekben kérjük, fogalmazzon meg nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül egy pár soros levelet, ahol mi e-mailben küldjük Önnek az igénylés folyamán kijelölt küldeményazonosító számot. Így már minden bizonnyal ki fogják adni Önnek az ajánlott levelét, amibe az árut csomagoltuk.

A postán maradó csomagok beérkeznek a főpostára /1-es számú posta/, és ha Ön nem a főpostára kérte postahivatalban maradóként,abban az esetben átszállítják a megadott számú vagy című postára az Ön csomagját. Amennyiben az 1-es számú postára kérte, abban az esetben ott marad az 1-es számú postahivatalban.

Legfontosabb dolog: A postán maradó küldeményeknél soha semmilyen esetben sem küldenek Önnek értesítőt, eszerint Önnek kell az igényléstől számítva 24-48 órán belül bemennie a megadott című vagy számú postahivatalba az adott városban vagy településen. Amennyiben hét munkanapon belül nem fárad be a postára, abban az esetben a küldeményt visszajuttatják a feladóhoz. Feltéve, hogy a a posta dolgozói azt mondják, hogy nem jött ilyen küldemény, vagy eltűnt, olyankor meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután egész biztos rendeződik a zavar! Ezt a számot a KAPCSOLAT menüponton át egy levélben kérje tőlünk, és mi továbbítjuk Önnek a lehető leghamarabb.

Legkomolyabb panasz a postán maradó küldeményeknél hogy a beérkezett csomagot (levél formájában) nem mindenkor találják meg azonnal a postán, csak egy bizonyos küldeményazonosító (RAG) számmal, amelynél minden feladott csomag útvonala nyomon követhető. Az úgynevezett küldeményazonosító RAG szám adatai szerint már teljes valószínűséggel meg fogják találni a szóban forgó postán az utánvételes ajánlott csomagját, és kiadják Önnek a szerintük „még meg sem jött” csomagot.Többször a postán a csekély motiváció azonfelül a gyenge bérek következményeképpen, ha nincs kimondottan könnyen megtalálható helyen a kért küldemény, abban az esetben szívesebben azt jelentik ki Önnek, hogy nem kapták meg, illetve eltűnt. Ez okból szükséges a RAG szám, ami ugyanakkor egy csomag nyomkövetési szám. E számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy levélben kérje el kereskedésünktől.

Az igénylés utáni napon a csomagja minden esetben feladásra kerül a du. 4 óráig bejelentett megrendeléseknél. A délután 4 óra után feladott rendeléseket, hogyha még van rá lehetőségünk, akkor tudjuk kiszolgálni, viszont amennyiben nem áll módunkban, akkor másnap adjuk fel őket. A postázott bármely küldemény teljesen egyedi RAG számot kap, emiatt könnyű rátalálni a postahivatal számítógépe segítségével.

A postán maradó igénylést követő másnap, megírjuk Önnek ezt a bizonyos nyomkövetési számot, ámde ennek hiányában is besétálhat a postára valamint megkaphatja a küldeményét, amennyiben becsületes dolgozók vannak, akkor megtalálják Önnek egykettőre és át is veheti.

Ha valamilyen okból mégsem írnánk meg ezt a bizonyos küldeményazonosító RAG számot elektronikus levélben, akkor legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust, feltéve, hogy besétált a postahivatalba és azt mondták Önnek, hogy nem jött meg a küldeménye, illetve nem találják. A Kapcsolat menüpontra kattintva küldjön cégünkhöz egy levelet!

Amiatt ennyire lényeges, hogy igazi levelezési címet és telefonszámot közöljön velünk, hogy a kommunikáció sikeres maradjon. Esetleg az ilyen kézbesítési problémánál tudunk Önnek telefonálni, ha nem reagál a levelünkre.

Kiszállítás hagyományos postai utánvéttel, címre való kivitellelKiszállítás hagyományos postai utánvéttel, címre való kivitellel

A szokásosnak továbbá legtöbbször igényeltnek mondható postahivatali utánvételes csomag lakásra való házhozszállítása esetén a szállító kisebb értéknél (100 000 Ft-ig) elviszi a küldeményt a megadott címre, és akkor a birtokba vételkor kiegyenlítheti a postai kiszállítás díját a vásárló úgy, hogy ott rögtön a postásnak odaadja az utánvételi árat. Az utánvétel összege az igényelt árucikk(ek) összegéből, a posta- utánvétes, amellett csomagolási díjakból tevődik össze. A megrendelésénélamúgy minden esetben odaírjuk a kézbesítési összeget is részletezve, eszerint megfigyelheti, hogy a rendelt terméken túl mennyi lesz a kézbesítési díj.

Címre való szállításkor utánvét esetében, ha nem talál senkit otthon a postás/szállító, vagy esetleg nagyobb értékű az utánvétel ára, abban az esetben általában hagy egy értesítést a postaládában Önnek.

Sajnálatosan azt kell megfigyeléseink szerint megállapítanunk, hogy a kiküldési szolgáltatás nem minden esetben ideális, sok esetben értesítőt sem hagynak a helyszínen a postások/szállítók valamilyen okból, és ilyenkor küldeményünket visszafordítják cégünkhöz, mert Ön nem tudhat a küldeményünk kiérkezéséről, miután nem kapott róla értesítőt, hogy menjen be a postára. A probléma elhárításának módja az, hogy a rendelés után 2 nappal legfeljebb, feltéve, hogy nem érkezik meg az adott lakáshoz a küldeményt, abban az esetben fel kell adnia nekünk egy üzenetet a Kapcsolat menüpontban. Ezután a küldeményeket azonosító /RAG/ számot megírjuk az Ön számára így ezzel garantáltan megtalálják a postán.

Bármilyen zavar, vagy 2 napnál régebbi megrendelés esetén, hogyha nem vehette át a csomagunkat, akkor legyen szíves, lépjen velünk kapcsolatba úgy, hogy ír egy levelet a problémájáról a Kapcsolat menüpontra kattintva!

Hazaszállítás előre történő utalásnál

Ha Ön előre utalta részünkre a termék(ek) összegét, akkor az átutalás jelentkezését követően, aminél rövid szöveges üzenetben tudósítanak minket, még egyből aznap feladjuk a küldeményt. Az árucikket sima buborékfóliás nem átlátszó azonfelül nem kitapogatható borítékba csomagoljuk be gondosan, és nem tüntetjük fel, mit tartalmaz. A tapintatos küldeményünk ajánlott levélként fog feladásra kerülni utánvétel nélkül.

Hogyha esetleg el kellett mennie otthonról és a postás vagy a futár nem tudta odaadni, akkor ott hagy egy értesítést a Ön postaládájában. Ezzel kívánatos befáradnia a postahivatalba és birtokba venni a fizetés nélkül odaadott diszkrét dobozú ajánlott levelét.

Hogyha nem hagytak ott értesítést azonfelül már jó pár napja igényelte az árut, akkor feltehetőleg a postás/szállító nem hagyott ott értesítést az Ön számára, ámde a postán benn lesz a csomag. Ha akkor se fedezik fel, küldjön cégünknek a KAPCSOLAT menüpontban egy üzenetet és mi segítünk Önnek! Az átutaláshoz szükséges díjtérítési tájékoztatónkat ezen oldal legfelső részén nézheti meg a FIZETÉSI MÓD-nál.

Kiküldés gyorsasága, időtartama, plusz sürgősségi szolgáltatás

A házhozszállítás idejének redukálása, azonkívül a kedves vevő mennél gyorsabb ellátása kereskedésünk elengedhetetlen szabálya! természetesen az olcsó szállítási díjakat alapul véve a magyar posta árkalkulációja továbbá időtartama az irányadó, esetleg a futárszolgálat.

A 16 óráig kivitelezett megrendeléseknél még aznap végbemegy a dropship, úgymond a csomagok hazaszállítása. Így az aznapi feladásnál a posta 24-48 óra alatt szavatolja a küldemények átadását egész Magyarországon belül. Ez az időtartam nem pusztán elméletben, hanem a gyakorlatban is tartható. A fuvarcégek egy napos teljesítést szavatolnak.

Az összes csomagot általában normál elsőbbségi kiegészítő szolgáltatással kérjük, aminek többlet ára nem éri el a 90 forintot sem.

A vevő igényelhet postai külön sürgősségi szolgáltatást is (EMS), amely biztosítja, hogy az aznap lefolytatott rendeléseket másnap a fuvar vállalat 5600 Ft-os összeg ellenében a nagyobb városok településein de. 9 órára a kisebb méretű települések esetében maximum déli 12 óráig átadja.

A postahivatal normál elsőbbségi lehetősége nem garantálja 100%-ban a rákövetkező napi átadást, eszerint feltéve, hogy bárkinek feltétlenül szüksége van másnap a csomagra, abban az esetben igénybe vehet plusz sürgősségi szolgáltatást az ún. EMS szolgáltatást, amely esetén a posta szavatolja a másnap délelőtti kézbesítést.

Postázás díja, utánvételes fizetnivaló, csomagolási díjak a rendelésnél

A postai utánvétes kifizetés egy drágább megoldás, hisz az áru költségén túl a postaköltséget is a vásárlónak szükséges állnia, nem úgy, mint az előre történő utalásnál, mert annál kereskedésünk átveszi az összes kiküldési amellett a többi hozzá járuló anyagi terheket.

A házhozszállítási, csomagolási, azaz utánvételi költség összege átlagban nem túl nagy értékű árucikkek esetén maximum 1500 Ft.

A nagyobb értékű, ekképp valamennyivel súlyosabb csomagok esetén 1800-2200-2700 Ft is lehet, azonban a megrendelésekor a hazaszállítási díjat közöljük pluszban az árucikk árán kívül, ekképp pontosan tisztában lesz vele, hogy mennyi lesz a teljes rendelése összesen.

Az aktuális kézbesítési, utánvételes, becsomagolási teljes díjat, ami még hozzáadódik az áru árához, azt az igényléskor a rendszer kiírja Önnek.

A létező legmérsékeltebb árú azonfelül legoptimálisabb házhozszállítási módot kínáljuk fel Önnek a legmagasabb tapintatosság betartásával.

nehézségek és tennivalók az átadással, kiküldéssel összefüggésben

Persze a hazaszállítást azonkívül a feladást is csak emberek végzik el, így olykor hibázhatnak. Ezzel nem lehet baj, mivelhogy minden bosszúságra létezik problémaelhárítás a lehetséges kínos problémák elkerülésére.

Nem pont azt a típusú vagy mennyiségű árucikket találta a küldeményben, mint amit választott a rendeléskor

Minekutána internetes patikánknak minden nap több, mint száz rendelést kell teljesítenie, eszerint néha előfordulhat, hogy egy kis figyelmetlenség következtében egész véletlenül nem akkora mennyiségű vagy nem pont azt a terméket tesszük bele a küldeménybe. Ezeknek természetesen roppant csekély a valószínűségük, viszont, ha ez megesett Önnel, akkor sincsen gond, merthogy nincs egyéb tennivalója, mint a weblap alján levő levélküldő panelen írni számunkra egy panasztevő üzenetet, melyet mindjárt felderítünk még aznap, és hogyha eszerint történt, akkor helyesbítjük a hibánkat természetesen grátisz.

A terméket széttörve vagy kiszakadva kapta meg a csomagból kivéve

Sajnálatosan a kiküldés esetén a nem szakszerűen kezelt továbbá szállított csomagok bizony kárt szenvedhetnek. Az ilyen sérült csomagokra a Magyar Posta ad garanciát, cégünk nem tud kártalanítást nyújtani a más különböző futár cégek által rosszul kezelt károkért.

Az effajta panasz átlagban csak meglehetősen kevés alkalommal jelent meg, viszont a vevők jelezték, hogy a levél (bliszter) szét van szakítva, ámde ettől még semmilyen baja sem lett a gyógyszernek, így nem akartak a feltételezhető kisebb sérüléseken rágódni.

Nem kapta meg a csomagot időben

Gyógyszerkereskedésünk alaposan ügyel a villámsebes, aznapi dropshipre (hazaszállításra), ezért minden nap feladjuk a du. 4-ig megvalósított rendeléseket. Ezeknek egy, illetve legfeljebb két nap alatt oda kellene érnie egész hazánkon belül bármerre. Feltéve, hogy 2 nap alatt nem jutott hozzá a küldeményéhez, abban az esetben okvetlenül jelezze ezt számunkra úgy, hogy a Kapcsolat menüpont használatával egy levelet juttat el hozzánk a panaszáról, melyben tüntesse fel, hogy milyen jellemzőkkel valamint milyen terméket rendelt, ami eddig nem érkezett meg.

Annak, hogy miért nem kapta meg a csomagját, szerintünk a következő okai lehetnek:

• Nem dobott be a postás értesítést, ez okból nem sétált be felvenni a postára, és nekünk visszaküldték a küldeményt. Ez a hiba többnyire a postahivatalban maradó csomagok esetén történhet meg, vagy olyankor, hogyha abban a városban, településen az utánvétet végzCsomagkihordó postás vagy szállító és a megszokott postás teljesen más. Így feleslegesen reklamál a már tán jól ismert postásánál, mivelhogy nem is ő végzi az utánvétes csomagok kikézbesítési munkáját. Még hagyományos lakcímre való kiszállításnál is megesik többször, hogy nem hagynak a helyszínen üzenetet, emiatt Ön nem szerez tudomást a csomagról és így egy-két nap után visszaküldik a feladójához.

Azt javasoljuk, hogy mindenféleképpen hagyjon üzenetet nekünk, amennyiben a megrendeléstől számított maximum 48 órán belül nem nem jött meg az ajánlva feladott utánvétes küldeményünk, és mi eljuttatunk Önhöz egy küldemény nyomkövetési számot (ún. RAG számot), amire kiadják Önnek egyéb papír nélkül is a küldeményt. Azaz 48 óránál tovább semmilyen esetre se várjon, hanem küldjön számunkra a KAPCSOLAT menüponton át egy üzenetet!

• A küldemény a postahivatalban elkallódott. Ebben az esetben Önnek szintúgy jeleznie szükségeltetik felénk, hogy a küldeményt nem kapta kézbe. Mi utánanézünk, és ha elkallódott a küldemény, abban az esetben annak az összegét a posta vállalatunknak megtéríti, de már azon a napon, amikor ez tudomásunkra jutott amellett beigazolódott, hogy eltűnt, akkor mi azonnal postázzuk az Ön számára még egyszer az igényelt árucikket és másnapra előreláthatólag oda is ér.

Ilyesmire egyébként csak egyszer volt eddig példa. Az a fő, hogy ha nem érkezett meg a küldemény, abban az esetben feltétlenül írjon számunkra, mert arról meg lehet győződve, hogy postázzuk még aznap adélután 4 óráig feladott megrendeléseket!

• Nem lett elküldve a küldemény.

Online gyógyszertárunknak minden esetben van raktáron akármely mennyiségű készlete, ezért kvázi 100%, hogy nem fordulhat elő, hogy elfogynak a gyógyszerkészítmények, továbbá nem áll módunkban kiküldeni az igényelt termékeket. Tán bekövetkezhet az, hogy az igénylés feladását követően valamelyik levelezési szolgáltató nem továbbítja az igénylést nekünk. Ilyenre még nem volt egyáltalán példa.

Küldeményeket nyomon követő vagy küldeményeket azonosító szám, ún. RAG szám megírása Önnek elektronikus levélben, ha eltűnt a csomag

Amennyiben azt a felvilágosítást kapja a postástól, illetve a postától, hogy semmifajta csomagja nem jött Önnek, olyankor kis híján bizonyos lehet benne, hogy a postahivatalban elhányódott a küldemény. Ilyenkor egy ún. küldemény nyomkövetési RAG számot kérnek a megrendelőtől, mert az összes csomagnak létezik egy egyedi azonosító száma, és annak segítségével már elő tudják keríteni az Ön csomagját a postán a számítógépes rendszerükbe beütve. A küldeményazonosító RAG szám megmutatását, illetve bemondását mindig a postán ésszerű intézni, és nem a postásnak/szállítónak mondani, hogy keressen utána.

Eme küldemény nyomkövetési szám minden esetben 2 betűvel kezdődik amellett 14 számból álló számsor követi. A két betű, amellyel kezdődik, az R és az L valamint utána 14 darab szám.

A csomagját du. 4 óráig bejelentett rendelésnél még azon a napon elküldjük, és így 1-2 nap alatt már meg is kapja. Feltéve, hogy legfeljebb 2 nap leteltével nem érkezett meg, akkor mindenképpen juttasson el nekünk a Kapcsolat menüpontban egy levelet a problémájával – adataival, és mi azonnyomban válaszolunk valamint megadjuk az Ön számára ezt a bizonyos küldeményeket azonosító RAG számot. Ezzel a RAG számmal be tud fáradni a postára, ahol így már a számítógépbe begépelve jól tudják, milyen csomagról érdeklődik, valamint kikeresik Önnek.

Diszkréció, küldemény látványa- küllemeDiszkréció, küldemény látványa- külleme

Gyógyszerkereskedésünk nélkülözhetetlen elvárása a titoktartás! A rendelése semmilyen esetben se fog kiszivárogni harmadik fél felé, azt harmadik félnek nem adjuk kézbe. A legtöbb ügyfélnek jelentős gondotokoz, hogy milyen címre is rendeljék a csomagot, nehogy bárki is rájöjjön. Még a szüleinél vagy más közös háztartásban, lakásban lakik valakivel és ezért nem óhajt kellemetlen kérdéseket, ekképp kerül elő a dilemma, hogy hová kérjem a küldeményt?

A megoldás rendkívül könnyen kivitelezhető valamint természetesen a legtitoktartóbb. A postára postahivatalban maradó küldeményként. Amiatt is nagyon egyedülálló ez a lehetőség, mert így Önnek még a saját címét sem kell számunkra megadnia, hanem csak a postahivatalnak a címét illetve a számát (bármely település főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresűnkből tud kijelölni. Azért ez a dolog nem ennyire egyszerű, jó egynéhány tudnivaló továbbá dolog van a postán maradó küldeményeknél. Ha postán maradó csomagot kíván rendelni, azaz hogy, hogy a postán benn maradhasson a küldeménye és ne kézbesítsék ki, akkora következőket feltétlenül böngéssze át alaposan: szállítás postahivatalban maradó csomagként!

A csomag illetőleg a küldemény külleme

A kiküldött küldemények külseje amellett látványa eléggé szerény, semmi nem utal a tartalomra. A feladója magánszemély lesz a kínos kérdezősködések kihagyása okán. A csomagot szokásosan mint levelet adjuk postára, mert így kedvezőbb az ára a csomagnál. A levél egy buborékfóliás boríték, amelyet nem lehet kitapintani sem, továbbá eszerint nem tud sérülni sem a boríték tartalma, esetünkben a tabletták.

A kisebb árú vagy súlyú- illetve méretű megrendeléseket szóval egy kibélelt levélben adjuk postára, melynek külseje a következő képen figyelhető meg:

A jelentősebb árú, vagy nehezebb, nagyobb méretű megrendeléseket dobozban adjuk postára.

Amikor telefonálunk Önnek az igényléskor adott telefonszámon

A rendelésben megírt telefonszámon mindössze teljesítési, házhozszállítási bajok során telefonálunk Önnek a végső esetben, feltéve, hogy leveleinkre nem felel semmit. A megrendelés visszaigazolása céljából semmiképpen se zaklatjuk telefonon, hanem csak egy elfogadó e-mailt juttatunk el Önnek.

Esetleg abban az esetben hívnánk fel Önt, hogyha sürgős szállítást kér a következő napra. Hogyha tán a közölt igénylési adatokból hiányzik valami, úgy nem tudunk eleget tenni az igénylésnek. A telefonálásnál mindenkor a megrendelést kitöltő egyént hívjuk a telefonhoz, azaz megbizonyosodunk arról, hogy ki az, akivel beszélünk, és hogyha az asszonya vagy barátja veszi fel a telefonját (mobilját), akkor se féljen csak egy téves hívás voltunk egy rejtett számon, amit nem is tudnak visszahívni, vagy visszakeresni. Ebből Önnek nem származik kényelmetlensége! Így a titoktartás teljes.

Garancia

Online gyógyszertárunkban nem fordulhat elő semmikor sem, hogy a törvénybe ütköző gyógyszerárusokhoz hasonló módon hamis gyártmányt küldjünk ki az Ön számára. Gyógyszerkereskedésünk jó híre, legitim üzemeltetési felhatalmazása, netes patikai azonkívül gyógyszer forgalmazási jogosítványa érdekében sem engedhetné meg magának, hogy hamis árucikkeket adjon el, mert akkor bevonják a kereskedés valamennyi tanúsítványát. Felfüggesztenék státuszát, pedig mi hazánkon kívül még 31 gyógyszervállalattal, 895 szokásos gyógyszertárral állunk szerződésben. sőt még 18 országban vannakjól prosperáló netes patikáink.

A következőkben leírjuk Önnek azt a három legjelentősebb szövetséget és testületet, amelyek a patikák, amellett internetes patikák működtetését, szolgáltatásait, azonkívül a rendelt, illetőleg kiadott patikaszereket bevizsgálják és kontrollálják, gyenge minőség esetén felfüggesztik a gyógyszerkereskedés üzemelését, és bevonják az üzemeléshez nélkülözhetetlen jogosultságait.

A KAPCSOLAT menüpontban megmutatkoznak Önnek teljes képerny?ben vállalatunk azonkívül a világhálón működő gyógyszertárunk nevére kiállított legkomolyabb szintű internacionális gyógyszerkészítmény ellenőrző szervezetek legitim tanúsítványai. Az engedélyekről nézhető képekben láthat majd domain nevünket jelző sűrű vízjeleket, amit az okból volt szükséges rátennünk, hogy az illegálisan tevékenykedő, hamis szereket árusító webes kereskedések ne tudják másolni e törvényes jogosultságok igazolásait amellett átírni a saját nevükre.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontra kattintva megtekinthetőek valamennyi hivatalos adatunkkal egyetemben.

Ezek a legális okmányok áttanulmányozásával már világosan láthatja, hogy cégünk egy engedéllyel munkálkodó netes patika, és nem csupán a tucatnyi illegális nem eredeti gyógyszerkereskedő website-ok egyike, amikre a HENT (Hamisítás Elleni Nemzetközi Testület is rátereli a figyelmet.

Cégünk emellett csere jótállást, végső esetben pénz visszaadási garanciát is vállal az összes készítményére, a következő garanciális kritériumok mellett, ha:

• Ön felnőtt.

• Ön nem használt kábítószert, tudatmódosító készítményt használat folyamán és előtte.

• Ön megfogadta a medicinára vonatkozó útmutatókat tökéletesen.

• Ön nem fogyasztott koffeint, taurint, és/vagy alkoholt tartalmazó ételt, innivalót, illetve egyéb különböző fogyasztási cikket a gyógyszerkészítmény alkalmazása során és előtte.

• Ön nem érintett szív, vese, máj, tüdőbetegségben azonkívül nem alkalmaz erre orvosságokat.

• Ön nem szed nitrát származékot tartalmazó, illetve egyéb további értágító, erős vérnyomás csökkentő, illetve vízhajtó patikaszereket.

• Ön nem érintett pánikbetegségben, nincs elmegyógyászati gondja, valamint nem szed antidepresszánsokat.

• Önnek saját hibáján kívül nem hatott eme termék.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét azonfelül adatait szerverünkön tároljuk.

Ha eleget tett ezen felsorolás elvárásainak, továbbá a készítmény önhibáján kívüli okokból nem volt eredményes Önnek, visszafizetjük a patikaszer árát, vagy elcseréljük egy más alapanyagú gyógyszerkészítményre először.

Pénz visszaadási vagy csere jótállás teljesítésének gyakorlata

Ha előfordult, hogy Ön minden elvárást betartott és még úgy sem használt a medicinánk, abban az esetben dönthet, hogy az árát óhajtja megkapni, vagy esetleg cseréljük ki a patikaszerét egy egyéb hatóanyagú gyógyszerkészítményre. Szokás szerint felajánlunk Önnek egy más különböző alapanyagú cserekészítményt, amit teljesen díjtalan küldünk ki Önnek. Zömmel a más különböző alapanyag már teljesen biztosan be szokott válni, mert történhet olyan dolog hallatlan ritkán, hogy egy alapanyag valamely okból nem hatásos valakinek. Ezzel szemben amennyiben kipróbál egy más különböző hatóanyagú gyógyszert, abban az esetben meglepődik a hatástól, és mindjárt másképpen áll vállalatunkhoz.

Ha vissza óhajtja igényelni az árát

Akkor nincs más teendője, mint, hogy írjon nekünk a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy panaszos üzenetet, és kapni fog egy Claims Identification Number-t, magyarul egy reklamációs azonosító számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, legyen szíves, küldjön a gyógyszerkereskedésünknek egy kérvényt postai úton arra a névre és címre, amiről a küldeménye érkezett. Ebben a kérvényben tanácsoljuk, írja le az Ön becses nevét, személyi adatait, amellett a felmerülő baját a termékkel összefüggésben. Kérjük, tájékoztasson minket ebben a kérvényben, hogy miféle eredményt azonkívül mellékhatást tapasztalt a tabletták szedésekor, illetve minden, a hatással összefüggő tettét. Például fogyasztott-e koffeint tartalmazó italokat, és/vagy szeszt az alkalmazása előtt vagy közben, és alkalmazott-e együtt vele más különböző tablettákat, amellett hogy hányadik évében jár. Hogyha elküldte ezt a hagyományos kézzel írt levelet a megrendelésnél kapott névre és postafiók címre, abban az esetben arra kérjük, írjon számunkra még egyszer a KAPCSOLAT menüponton át egy rövid levelet, amire egy nap leforgása alatt válaszolunk.Ha megjött cégünkhöz a kézzel írt levele és nyilvántartásba vettük /4-10 nap/, akkor még kontrolláljuk az esetet, azonkívül feltéve, hogy Ön a használati utasítás szerint járt el azonkívül minden fontos kívánalmunkat teljesítette, abban az esetben jár Önnek a garancia, így visszautaljuk Önnek a kiadását! Kérjük, ebben az esetben ne felejtkezzen el a kézírással készült levelében megírni az utaláshoz kellő személyes adatait. Csak kézzel írt levelet fogadunk el, mivel azt le kell fénymásolnunk azonfelül bevinni a központba az adminisztrációhoz. Hogyha bármely adatot nem küldi el, ami kell a pénz visszaadási jótállás teljesítéséhez, abban az esetben az átutalást nem áll módunkban lefolytatni. elsőnek, kérjük, postázza vissza nekünk a rendelt tablettákat, amely nem használt, és mi kivizsgáljuk, hogy gyógyszerkereskedésünktől származik-e. A megrendeléskor mindig egy jól elrejtett jelzést teszünk a tabletta dobozára, levelére, ezért felismerjük, ha nem vállalatunktól ered a visszaküldött gyógyszer. A pénz visszafizetési garanciát egyedül abban az esetben fogjuk érvényesíteni, ha a gyógyszerkészítmény leveléből /bliszter/ csupáncsak konkrétan legfeljebb egy darab hiányzik, illetve Jelly esetében 1 tasak. Amennyiben több szem nincs benne, akkor nem tudjuk majd egyik fajta jótállást se megadni Önnek még aktív reklamáció esetében sem!

Amennyiben Ön a garanciáját érvényesíttetni szeretné, akkor kérjük, a KAPCSOLAT menüpontra kattintva küldjön nekünk egy üzenetet, átadva benne a Claims Identification Number-t, nevezetesen az egyedi panaszbejelentő azonosító számot, azonfelül írja le a bankszámlaszámot valamint az utaláshoz nélkülözhetetlen összes adatát. Hogyha eme adatokat 16 óráig beküldi számunkra, abban az esetben még aznap visszaadjuk az árat, amely egy nap alatt jelentkezik a számlaszámán. Erről egy képernyőmentést tárolunk el, hogyha esetleg azt gondolná, hogy mégsem utaltunk Önnek. A megrendelés elfogadásával mindezen szabályzatot Ön elfogadja.

Ha ki szándékozzacserélni a szert

Feltéve, hogy az Ön számára valami folytán nem volt jó a küldött gyógyszerkészítményünk, vagy nem reagált jól pont arra a hatóanyagra, ellenben a pénzzel nem megy semmire, hanem szívesebben próbálkozna egy kipróbálna egy más alapanyagú szert, abban az esetben szépen kérjük, küldjön nekünk egy panaszbejelentő pár soros üzenetet a KAPCSOLAT menüpontra kattintva. Ilyenkor kap egy Claims Identification Number-t, úgymond egy reklamációs azonosító számot.

Ezt követően küldjön nekünk egy kézírásos papír alapú kérelmet arra a névre és címre, amely a megrendelt termék átvételekor annak küldőjeként szerepelt! Eme levélben kérjük, legyen szíves, írja bele az Ön becses nevét, személyi adatait, hogy milyen lakáscímre vagy postacímre adjuk fel pontosan a csere gyógyszerkészítményt továbbá azt is, hogy mire szeretné, hogyha kicserélnénk a gyógyszerkészítményt! Szokás szerint felajánlunk az Ön számára a legjobb tudásunk alapján egy másik különböző alapanyagú gyógyszert, mely vállalatunk farmakológusai szerint már bizonyosan hatékony lesz. Ha a két termék ára nem teljes mértékben megegyező, az átutalással, egyeztetést követően kivitelezhető.

Ezt követően Önnek visszaigazoljuk a kérését, ami után nincs más tennivalója, mint hogy visszaküldi postán ajánlott levélként, a kézzel írt papír alapú kérelmet (ami tartalmazza a személyes adatait, telefonszámát, a kicserélendő készítmény nevét, a Claims Identification Number számával, értsd az egyedi panaszbejelentő azonosító számával együtt); azonfelül a rendelt csomagján szereplő Feladó nevére és postafiók címre (ez lenne cégünk) a kinyitott és megmaradt készítményt visszajuttatni szíveskedjék.

Feltéve, hogy megjött gyógyszerkereskedésünkhöz a visszaküldött termék, az Ön adatai azonfelül a Claims Identification Number, akkor azt feldolgozzuk valamint pár nap múltán a kérelmében lévő adatok szerint postára adjuk az Ön részére a csere terméket. A saját kézzel írt offline (papír alapú) levél amiatt fontos, mert cégünknek le szükséges fénymásolnia a számunkra eljuttatott üzenetét azonfelül el szükségeltetik juttatnunk a központba az irat rögzítése miatt.